• Zaloguj się
Forum
  • Newsy
    Dziecko Fryzury Lifestyle Manicure Moda Ślub Tipy Uroda Wizaż Wnętrza
  • Moda
    Bielizna Biżuteria Buty Ciuchy Dodatki Galerie redakcyjne Okrycia Spódnice Spodnie Styler Sukienki Ślub Torebki Inne
  • Fryzury
    Fryzury krótkie Fryzury średnie Fryzury długie Fryzury ślubne Fryzury loki, fale Fryzury wieczorowe Irokez damski Irokez męski Fryzury grzywki Fryzury EMO Dredy i warkoczyki Fryzury męskie Wzory na głowie Najnowsze fryzury
  • Wizaż
    Makijaż dzienny Wieczorowy Ślubny Artystyczny Tatuaże Modyfikacje ciała
  • Manicure
    Naturalne Combo Jedwab/Fiberglass Akryl Żel Kwadratowe Edge Szpice Skosy Migdałki French Zdobienia 3d Russian Style Malowane Farbkami Stempelki Airbrush Żelami
  • Wnętrza
    Mój pokój Moje biurko
  • Ślub
    Fryzury ślubne Makijaże ślubne Suknie ślubne Bukiety ślubne Akcesoria ślubne Stroje męskie
  • Dziecko
    Newsy Forum dla mam Tik Tak Nasze maluchy Ubranka Pokój dla dziecka
  • Przepisy
  • Społeczność
    Najnowsze komentarze Misz-masz Forum
Styl.fm   Forum   Dom i wnętrza   Nasz dom   Szukanie mieszkania - czyli nie miala baba klopotu...
Teraz jest 2012-05-17, 07:46
Szukaj  >
  • Moje Fora
    • Ustawienia forów
    • Czat
  • Posty i wątki
    • Nowe posty
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
  • Ustawienia forum
    • * Szukaj
    • Usuń ciasteczka
    • Ekipa

Szukanie mieszkania - czyli nie miala baba klopotu...

TAGI: baba | klopotu | miala | mieszkania | szukanie

Autor
Tytuł   |  

Szukanie mieszkania - czyli nie miala baba klopotu...

Wiadomość
Jo76

Posty  |  1644
Od  |  2007-04-17, 17:48
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-09-29, 15:01 

No wlasnie. Decyzja zapadla - kupujemy mieszkanie. I tu zaczyna sie problem - nieuczciwosc maklerow, przekrecanie wszystkiego... Juz mam dosc ogladania:
- nor, ktore jakims cudem nie przypominaja zdjec zamieszczonych w necie
- sluchania, ze trawniczek 3mx1m z laweczka przy garazach to ogrodek
- mieszkan przy glownych ulicach -czteropasmowka z autobusem i tramwajem - jakos nigdy nie ma adresu, ani wzmianki o tym fakcie w necie
- lazieneczek gdzie kolo kibla i wanny mozna najwyzej stanac, na kiblu mozna od razu myc zeby przy umywalce, z lufcikiem pod sufitem - opisanych jako 'duza, przestrzenna i jasna lazienka z oknem'

Hitem bylo w sobote ogladania 'mieszkania z balkonem, na ktorym mozna cieszyc sie poludniowym sloncem' (kto tych ludzi zatrudnia) - balkonu nie ma, ale moze byc. Jak zgodza sie pozostali lokatorzy i zabule 13.000 euro. Balkon bedzie w kuchni, nad uroczym zabetonowanym podworkiem z super 12 garazami. Naprzeciw bloki z lat piecdziesiatych - drzew w polu widzenia niet.

Luuudzie - zanim cos kupie wymorduje maklerow w mojej miejscowosci :mad:

[ Dodano: Wto 30 Wrz, 2008 ]
Widac bedzie monolog :D

Dzis mam kolejne dwa mieszkania do ogladniecia. Wydobylam adresy i poogladalam juz z zewnatrz. Tia - jeden przy glownej ulicy - ale poogladam w srodku co tam. Kilka zdjec wyglada zachecajaco - kominek fajny.
Drugi ma miec balkon - ja tam widzialam jedynie konstrukcje stalowa. Okolica za to piekna, 30 m od parku - zobaczymy jak w srodku. Troche sie boje notki dolaczonej do oferty - 'do modernizacji' :roll: Znajac sklonnosci maklerow moze to oznaczac, ze mieszkanie od nowosci - tj 1900 nie remontowane, sciany wyburzone i kibel na polpietrze...

Posty  |  1471
Od  |  2003-11-12, 19:21
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-09-30, 09:49 

Jo76 napisał(a):
Troche sie boje notki dolaczonej do oferty - 'do modernizacji' :roll: Znajac sklonnosci maklerow moze to oznaczac, ze mieszkanie od nowosci - tj 1900 nie remontowane, sciany wyburzone i kibel na polpietrze...

oj Jo, chyba masz rację - myśmy też niedawno oglądali mieszkanie "do renowacji". Obraz nędzy i rozpaczy a renowacja chyba by naruszyła konstrukcję kamienicy ;-)

Ostrzeżeń  |  0
     Post Napisane  |  2008-09-30, 20:06 

a co powiesz na mieszknie w atrakcyjnej, spokojnej okolicy, z miłym i cichym sąsiedztwem, które okazało się byc domem schadzek teroryzującym sąsiadów 8)

Gość

Ostrzeżeń  |  0
     Post Napisane  |  2008-09-30, 20:16 

:lol:
Pamiętam jak wystawiliśmy do sprzedaży nasze mieszkanie w necie, to przychodzili ludzie autentycznie zaszokowani i chętni całować nas po piętach, że zdjęcia mieszkania są identyczne ze stanem faktycznym. 8)

Jo76

Posty  |  1644
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-09-30, 20:41 

No to juz wiesz dlaczego Skrzacik :roll:

Mieszkanie nr 1 nie tylko przy ruchliwej czteropasmowce, na dodatek przy skrzyzowaniu i nad przystankiem autobusowym :roll: Miodzio. Do tego kominek to atrapa - o czym mily pan makler zapomnial wspomniec. A przepraszam - wspomnial - nazywal sie przeciez bio-kominek. Balkon jak zwykle w planach....

Drugie za to okazalo sie trzema mieszkaniami do wyboru i... sie zakochalam :love:
Balkon co prawda jeszcze w fazie niezaawansowanej - bez podlogi :roll: , ale przy odbiorze ma byc gotowy. Pan makler pieknie schodzil z ceny (na koncu zjechal 25% - mysle, ze da sie dalej). Piekne drewniane dechy na podlodze (do zrobienia), lazienka w planach (chwilowo to fajny pokoj z dwoma oknami), mieszkanie serio do renowacji, psychodeliczne tapety z lat dawnych... ale
Te piekne dechy - zdrowiuskie, cudne stare rzezbione drzwi, stare klamki, jasno, sucho i super uklad pomieszczen... niestety malzonka mina nie wrozyla najlepiej. Musze nad nim popracowac jak wroci ze sluzbowej kolacji :>

Ostrzeżeń  |  0
     Post Napisane  |  2008-10-01, 12:19 

Jo76 napisał(a):
Musze nad nim popracowac jak wroci ze sluzbowej kolacji

jeśli myślisz o tym o czym ja myślę i o czym napewno pomyślałby mój mąż, to na Twoim miejscu juz bym podpisywała umowę przedwstępną ;-)

Jo76

Posty  |  1644
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-10-01, 12:25 

upta1 napisał(a):
Jo76 napisał(a):
Musze nad nim popracowac jak wroci ze sluzbowej kolacji

jeśli myślisz o tym o czym ja myślę i o czym napewno pomyślałby mój mąż, to na Twoim miejscu juz bym podpisywała umowę przedwstępną ;-)

:D
Hmmm... uparty. Bestia :roll:

A umowy to ja narazie zadnej nie bede podpisywac - jak malzonek drgnie to pojde jeszcze raz ze specjalistami. No zobaczymy - remont faktycznie bedzie dosc drogi...

Posty  |  1644
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-10-06, 10:20 

Cos drgnelo
Bedziemy jeszcze raz ogladac - zadzialal chwyt na potomka ^^D

Moj malzonek strasznie sie pali , zeby posiadac dziecko. W przeciwienstwie do mnie. No i spytalam go wczoraj przy obiedzie jak on sobie wlasciwie wyobraza dziecko na naszych dwoch zaladowanych pokojach? Postawimy lozeczko w miejscu naszych biurek, czy pod drapakiem kocim? Dodatkowo wspomnialam, ze lozeczko w sypialni wplywa negatywnie na zycie seksualne rodzicow :roll:
No i po godzinie namyslu moj mezczyzna stwierdzil, ze wlasciwie to zadzwoni do faceta i umowi nas na kolejne ogladanie ze specjalista ;)

Posty  |  760
Od  |  2005-01-22, 17:27
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2009-02-08, 09:12 

Hej ja juz znalazłam extra mieszkanie, ale teraz!!!!!!!!Chce załatwiac kredyt na nie! no i tu zaczyna sie problem! Gdzie w jakim banku i niestety wsteopne kalkulacje mnie przrażają.

Posty  |  1
Od  |  2009-06-07, 09:33
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2009-06-07, 10:06 

Hej, od pół roku szukałam mieszkania - chciałam kupić dwa pokoje z kuchnia, niby ofert w bród ale przyszło co do czego to okazywało się, że ogłoszenie dała agencja nieruchomości a ja korzystając z jej usług musiałabym płacić prowizje (i to nie małą).
Dlatego tez spędziłam godziny w sieci w poszukiwaniu ogłoszeń (bezpośrednio od sprzedających) i znalazłam: http://www.mieszkania-24.pl/
Zamieściłam tam ogłoszenie dokładnie pisząc czego szukam i odezwała sie do mnie kobieta, która z powodu wyjazdu chciała szybka a przy tym w korzystnej cenie sprzedać mieszkanie
I mieszkam!
Polecam Wam ten serwis

Posty  |  1
Od  |  2010-02-08, 18:11
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2010-02-22, 13:06 

Oferty bezpośrednie można znaleźć też na:
http://www.daft.pl/znalezc-na-sprzedaz/owner_private/

(Po wejściu w więcej opcji wyszukiwania
jest możliwość zmieniania kryteriów wyszukiwania
i zobaczenia również ofert agencji)

Posty  |  71
Od  |  2009-10-19, 15:00
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2010-02-25, 15:49 

Bardzo dobrym miejscem na szukanie mieszkania jest według mnie domoklik - oprócz tego, że maja zgromadzonych bardzo dużo ofert zarówno bezpośrednich jak i od deweloperów, to część mieszkań (a także różnych obiektów jak na przykład Wawel, czy Pałac Kultury)można zobaczyć w wizualizacjach 3D. Znacznie lepiej oddaje to stan mieszkania niż zwykłe zdjęcia.
Można dodatkowo, jako ciekawostka zobaczyć wnętrza najlepszych hoteli w Polsce, czy najbardziej znanych klubów i restauracji.

Posty  |  2
Od  |  2011-02-17, 12:05
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2011-04-15, 12:12 

Obecnie bardzo dużo nowych inwestycji powstaje na Bemowie, ceny są przystępne a okolica super( jeśli lubisz spokój). Wiem, ze na pewno PBM Południe Development ma w okolicy Lazurowej jakąś nową inwestycję więc warto to sprawdzić:)

Posty  |  149
Od  |  2010-09-16, 20:39
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2011-05-13, 16:01 

Gdybym miała teraz zmieniać mieszkanie, to raczej zdecydowałabym się na poszukiwanie pośród ofert bezpośrednich, biura nieruchomości nie mają zawsze dobrych opinii - trochę sie nasłuchałam 8O . W necie jest wiele miejsc, gdzie takie ogłoszenia się pojawiają, wystarczy trochę poguglac, choćby te ogłoszenia nieruchomości, mozna z łatwością znależć. To wymaga jednak czasu, by trafić na takie mieszkanko, które będzie nam odpowiadało :0

Posty  |  4
Od  |  2011-08-10, 13:09
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2011-08-10, 13:56 

Gdy zabierałam się do poszukiwań mieszkania na wynajem też przez biuro to robilam, ale to kiepski interes. Gdy się załatwia bezpośrednio mozna sporo zaoszczędzić.
Ale, ale..! Czytalam ostatnio, że mieszkania (nowe) tanieją i to jest dobry czas, by inwestować. Gdy sobie pomyślę, że mam kupić mieszkanie i od razu zabierać się za jego remont, trochę mi się odechciewa :x a jestem już na takim etapie, że pasowałoby mieć swoje własne...a nie płacić ciągle komuś :oops:
W Łodzi znalazłam całkiem fajne mieszkania blisko Pietryny i Manufaktury. Apartamenty Legionów. Kończą instalacyjne sprawy. Budynek jest już na ukończeniu. Świeży, solidnie zrobiony. I tak troszkę waham się, troszkę decyduję, by może jednak spróbować z nowym... Szukam, podpytuję... Bo mieszkanka mi się podobają.
Jak myślicie - warto inwestować?

Posty  |  149
Od  |  2010-09-16, 20:39
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2011-10-20, 11:35 

W nieruchomości zawsze wrato inwestować, ale nie do końca jest tak, że uzywane mieszkane wymaga remontu. Zdarza się tak, ze ludzie sprzedają nowe mieszkanie, czy nawet domy, do których się jeszcze nie wprowadzili. U mnie w okolicu jest taki piekny dom - już go sprawdzałam nawet, bo jest po prostu idealny, - fajna okolica, spory ogród, architektura tak jaką lubie , na ale cena oczywiście zaporowa. Facet, który ten dom wybudował podarował go swojemy synowi w prezencie ślubnym, ale synowa nie chce tam mieszkać, bo to nie jest chronione osiedle 8O 8O . No cóż gdybym ja taką chatę od taty dostała, to nawet miałby u nas pokój osobny i co wizytę jego ulubiony tort kawowy....

Posty  |  4
Od  |  2012-02-25, 13:20
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2012-02-25, 13:37 

dziewczyny,czy znacie jakiegoś porządnego i sprawdzonego developera warszawskiego(okolice też wchodza w grę,nawet bardziej). Moja siostra POSZUKUJE WŁASNIE MIESZKANIE i cała rodzina,wiadomo, zaangażowana w sprawdzanie,poszukiwanie czegoś sensownego:-)

Posty  |  35
Od  |  2010-04-03, 12:27
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2012-02-25, 15:41 

a pod Warszawą jakieś konkretniejsze regiony macie sprecycowane w sensie północ, a może południe ? Gdzieś Wam może wygodniej. Ja urodzona w Pruszkowie więc analogicznie tereny południowe są mi bliższe :)