• Zaloguj się
Forum
  • Newsy
    Dziecko Fryzury Lifestyle Manicure Moda Ślub Tipy Uroda Wizaż Wnętrza
  • Moda
    Bielizna Biżuteria Buty Ciuchy Dodatki Galerie redakcyjne Okrycia Spódnice Spodnie Styler Sukienki Ślub Torebki Inne
  • Fryzury
    Fryzury krótkie Fryzury średnie Fryzury długie Fryzury ślubne Fryzury loki, fale Fryzury wieczorowe Irokez damski Irokez męski Fryzury grzywki Fryzury EMO Dredy i warkoczyki Fryzury męskie Wzory na głowie Najnowsze fryzury
  • Wizaż
    Makijaż dzienny Wieczorowy Ślubny Artystyczny Tatuaże Modyfikacje ciała
  • Manicure
    Naturalne Combo Jedwab/Fiberglass Akryl Żel Kwadratowe Edge Szpice Skosy Migdałki French Zdobienia 3d Russian Style Malowane Farbkami Stempelki Airbrush Żelami
  • Wnętrza
    Mój pokój Moje biurko
  • Ślub
    Fryzury ślubne Makijaże ślubne Suknie ślubne Bukiety ślubne Akcesoria ślubne Stroje męskie
  • Dziecko
    Newsy Forum dla mam Tik Tak Nasze maluchy Ubranka Pokój dla dziecka
  • Przepisy
  • Społeczność
    Najnowsze komentarze Misz-masz Forum
Styl.fm   Forum   Panny Młode   Piękną być   Puder brązujący - "Ziemia Egiptu"?
Teraz jest 2012-05-17, 07:40
Szukaj  >
  • Moje Fora
    • Ustawienia forów
    • Czat
  • Posty i wątki
    • Nowe posty
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
  • Ustawienia forum
    • * Szukaj
    • Usuń ciasteczka
    • Ekipa

Puder brązujący - "Ziemia Egiptu"?

TAGI: brązujący | egiptuquot | puder | quotziemia

Autor
Tytuł   |  

Puder brązujący - "Ziemia Egiptu"?

Wiadomość
(G) Diana

Posty  |  11
Od  |  2005-05-19, 17:24
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2006-10-02, 23:25 

Witam,

Jakie macie doświadczenia z tego typu pudrami brazującymi?
Czym ziemia egiptu (Bi-Kor) lub słoneczna (Lavertu) różni się od zwykłych pudrów brązujących? Do tej pory używałam zwykłego pudru np. jako róż do policzków ale podobno te ziemie są trwalsze?
Co na ten temat podpowiedzą nasze "profesjonalistki" Goha i Agabora? :roll:

Warto kupić ?

Dzieki i Pozdrawiam,
Diana

Ostrzeżeń  |  0
     Post Napisane  |  2006-10-03, 06:28 

Mam Bi-kor Egiptishe Erde - czyli tą ziemię egipską. Pięknie brązuje skorę i jest bardzo lekka. Można nią malowac całe ciało.
Kiedyś miałam brązujące "kulki" - bez porównania lepsza jest ziemia.
Zużywa się bardzo powoli. Warta swojeje ceny.

(G) elinka

Posty  |  203
Od  |  2005-08-22, 08:02
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2006-10-03, 06:32 

Mam Lavertu i mogę tylko potwierdzić to, co napisałam amst- jest warta swojej ceny. Lekka, nie robi maski i bardzo wolno się zużywa. Polecam.

Posty  |  384
Od  |  2005-05-25, 09:34
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2006-10-03, 09:58 

Mialam Ziemie Egiptu, ale powiem szczerze, ze az tak strasznie mnie nie zachwycila skoro oddalam prawie cale opakowanie mamie. Poza tym uczulala mnie;/. Ale chyba jestem naprawde jedyna niezadowolona z grona wielu wielu fanek. Wiekszosc moich kolezanek byla/jest zachwycona. Bardzo wydajna:).

Posty  |  1132
Od  |  2004-10-02, 11:45
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2006-10-03, 13:13 

Nie wiele mogę dodać. Miłość do poszczególnych kosmetyków jest nieodgadniona, ale są pewne cechy króre często się powtarzają.

Ziemia Egipska ma bardzo naturalny kolor, przyjemne drobinki, pozostawia skórę bardzo gładką, można nią bezpiecznie poszaleć po twarzy z niewielką szansą zrobienia z siebie klauna i oczywiście...jest baaaardzo wydajna, a co za tym idzie warta swojej ceny. I tyle :D

Podobnie jest z dość powszechną miłością do tuszy Lancoma czy do Terracoty Guerlaina. Są dobre i to się "powszechnie przyjeło".

Posty  |  11
Od  |  2005-05-19, 17:24
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2006-10-03, 21:45 

Dzięki dziewczyny... wiecie jak to jest z tymi kosmetykami....jak wam coś "chodzi po głowie"... Mi już tak "siedzi" od dłuższego czsu.
Teraz tylko muszę się zdecydować którą wybrać Bi-Kor czy Lavertu (taki drobiazg :? )
Pozdrawiam,
Diana

Posty  |  1863
Od  |  2004-02-23, 19:36
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2006-10-04, 11:29 

używa łam bi-kor i jestem zadowolona - efektem i wydajnoscią, ale o lavertu nie slyszalam - czym sie roznią?

Posty  |  745
Od  |  2004-07-06, 08:23
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2006-10-11, 08:38 

używam Ziemi Egiptu od kilku lat i jestem bardzo zadowolona. Opakowanie starcza mi na rok (oczywiscie z letnia przerwa bo wtedy wogóle nie uzywam pudru)

Posty  |  664
Od  |  2003-09-06, 19:12
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-26, 08:20 

czy macie może namiary gdzie mozna ten puder kupić.
Mój się już kończy a nie wiem gdzie go mogę znależć.
będę wdzięczna za namiary.

Posty  |  705
Od  |  2005-07-19, 12:03
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-26, 10:48 

Używam Ziemi Egipskiej od kilku lat - jest bardzo dobra.

Ma ładny, naturalny kolor i dosyć dobrze się utrzymuje na skórze.

Zawsze kupowałam firmy Bikor.

Ogólnie polecam.

Posty  |  1
Od  |  2009-08-18, 15:24
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2009-08-18, 15:37 

Dla wszystkich poszukujących Ziemi Egiptu, jest już sklep w Warszawie firmy BI-KOR ul. Chmielna 26.

Posty  |  3
Od  |  2009-09-15, 13:50
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2009-09-15, 14:20 

Diana napisał(a):
Witam,

Jakie macie doświadczenia z tego typu pudrami brazującymi?
Czym ziemia egiptu (Bi-Kor) lub słoneczna (Lavertu) różni się od zwykłych pudrów brązujących? Do tej pory używałam zwykłego pudru np. jako róż do policzków ale podobno te ziemie są trwalsze?
Co na ten temat podpowiedzą nasze "profesjonalistki" Goha i Agabora? :roll:

Warto kupić ?

Dzieki i Pozdrawiam,
Diana

Mam taką waśnie ziemię egipską i jestem bardzo z niego zadowolona - jest wydajny wystarczy tylko delikatnie nim musnąć buzię i chwilę odczekać a potem cera wygląda jak by była pięknie opalona :-) Do tego z jednego pudru korzystam już ponad pół roku - prawie co dziennie- i jest go jeszcze dość sporo.
Ja ziemię egipską kupiłam na allegro i uważam że ten kosmetyk jest super.

Posty  |  3
Od  |  2009-10-17, 22:15
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2009-10-17, 22:25 

ten puder jest pudrem leczniczym ,moga go uzywac osoby z tradzikiem ,panowie i panie ,firma niema znaczenia bo sa to te same pudry ,kiedys bylo dwoch wlascicieli i sie rozdzielili stad sa dwie nazwy Lavertu i Bi-Kor ,kiedys byl tylko jeden kolor ciemniejszy a teraz jest drugi jasniejszy ,przeznaczony dla bardziej bledszych pan .oba sa jednakowe i sie niczym nie roznia .uzywa sie do nich pedzla i wciera sie tak samo jak przy pudrach mineralnych proszkowych od nalozenia kosmetyku zalezy wyglad i od ilosci tez .trzeba sie nauczyc odpowiedniego nakladnia a to powinna pokazac osoba ktora go sprzedaje .pozdrawiam

Posty  |  3
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2009-10-17, 22:27 

warto go kupic bo wydatek jest znikomy przy tym na jak dlugo ten puder wystarcza ,ja go mialam dwa lata ,i uzywal go moj syn tez czasami, na tradzik zeby przykryc troche ...

Posty  |  3
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2009-10-17, 22:29 

(G) Natalcia napisał(a):
Mialam Ziemie Egiptu, ale powiem szczerze, ze az tak strasznie mnie nie zachwycila skoro oddalam prawie cale opakowanie mamie. Poza tym uczulala mnie;/. Ale chyba jestem naprawde jedyna niezadowolona z grona wielu wielu fanek. Wiekszosc moich kolezanek byla/jest zachwycona. Bardzo wydajna:).

napewno jakis skladnik cie uczulal ...

Posty  |  48
Od  |  2011-05-24, 08:32
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2011-09-09, 08:52 

To normalne jeśli chodzi o kosmetyki, że jednym służą, a innym nie. Każda z nas ma inną cerę i różnie reaguje na substancje 'kosmetyczne'. Też mam kilka kosmetyków, których absolutnie nie mogę używać, bo zaraz się COŚ pokazuje na mojej twarzy :/ Jeśli chodzi o ziemię egipską, to używałam tej BIKOR'u i nie miałam żadnych problemów. Służy szczególnie cerze trądzikowej, bo jest lekka i nie zatyka porów. No a poza tym fajnie modeluje twarz i jest bardzo wydajna. :)

Posty  |  215
Od  |  2009-08-07, 09:55
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2011-11-09, 16:51 

Dziewczyny... Jeśli Ziemia Egipska to tylko IKOS. To ten kosmetyk powstał jako pierwszy i ma najbardziej wartościową zawartość. Ikos kiedyś produkował Ziemię Egipską dla Bi-kora, ale jakoś od 2000 roku już tak nie jest. Wpiszcie sobie w Google Ziemia Egipska IKOS - ten kosmetyk jest do kupienia w bardzo dobrej cenie.

Posty  |  28
Od  |  2011-09-14, 15:04
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2011-11-10, 14:29 

Oj mylisz się mój drogi ferdzio :) Tzn. nie, przepraszam, to jest moje subiektywne zdanie na ten temat, ale potwierdzone szczegółową analizą opinii, recenzji i innych głosów mówiących, że Bikor jest znacznie lepszy, a przede wszystkim ma bogatszy skład :) Poczytaj sobie tylko na ich stronie: http://bikor.pl/ :mrgreen:

Posty  |  215
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2011-11-29, 15:31 

Szczegółową analizą opinii? Ale gdzie? Bo również sporo czytam i znacznie częściej widzę pozytywne opinie na temat Ziemi Egipskiej Ikosa, a szczególnie jeśli dziewczyny stwierdzają, że korzystały z obydwu. Mam wrażenie, że ty ich nie porównałaś osobiście, prawda?

Posty  |  28
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2011-11-30, 13:02 

Wyobraź sobie, że funkcjonuje również w realnym świecie i sporo moich koleżanek używało jednej i drugiej Ziemi i wszystkie polecały Bikor, oprócz tego jest sporo blogów z recenzjami i opiniami na temat Ziemi Bikor, jeśli chcesz, to mogę Ci podlinkować, ale ostatnim elementem układanki, który zadecydował o moim wyborze była recenzja katOsu z youtuba http://www.youtube.com/watch?v=XVn3KbeKnmM :) Kobieta ma spore pojęcia o kosmetykach :)

Posty  |  215
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2011-12-01, 14:36 

Czyli miałam racje - ty nie testowałaś obydwu kosmetyków. Nie mam w tym momencie czasu na oglądanie całego filmiku, ale powiedz mi - czy znajdę tam porównanie Ziemi IKOS i Ziemi Bi-kor? Bo głównie o to w tym chodzi. Inna sprawa - pod tym filmikiem jest adres strony producenta - to mi raczej nie wygląda na obiektywną opinię.

Posty  |  28
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2011-12-01, 15:50 

Oczywiście, że nie testowałam osobiście obu kosmetyków, bo jakie w tym sens? lol2 Właśnie po to szukałam opinii z różnych źródeł, żeby nie musieć wydawać podwójnej kasy :mrgreen: Większość osób z którymi rozmawiałam poleciła mi Ziemię Bikor, więc tą wybrałam :) A filmik to recenzja kosmetyków Bikor, więc oczywiste, że pod spodem jest link do strony :mrgreen: Ale gdybyś chociaż zaczęła go oglądać, wiedziałabyś, jakie jest podejście katOsu do takich recenzji, zresztą wystarczy, że spojrzysz na jej makijaż, który zrobiła kosmetykami tej firmy i wszystko jasne. BOSKI! :mrgreen:

Posty  |  215
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2011-12-05, 15:37 

No na pewno jest boski i wspaniały... podobnie jak mój. Nie wnikam w Twoje motywy - korzystaj z takich kosmetyków, które ci odpowiadają. Obyś tylko była zadowolona. Ja na podstawie sprawdzenia obydwu stwierdzam, że Ziemia Egipska przynosi lepsze efekty i jestem zadowolona. Najlepszą opinią jest zawsze ta własna - pamiętaj o tym ;-) Pozdrawiam

Posty  |  48
Od  |  2011-05-24, 08:32
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2011-12-05, 16:34 

dreghia napisał(a):
recenzja katOsu z youtuba http://www.youtube.com/watch?v=XVn3KbeKnmM :) Kobieta ma spore pojęcia o kosmetykach :)

Ha, Ziemi BIKOR używam od dawna, a tego filmiku jeszcze nie widziałam :) Jestem pod wrażeniem, naprawdę !

Posty  |  215
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2011-12-06, 16:12 

Ale pod czego dokładnie jesteś tak wielkim wrażeniem, bo szczerze mówiąc nie do końca rozumiem ;-)