• Zaloguj się
Forum
  • Newsy
    Dziecko Fryzury Lifestyle Manicure Moda Ślub Tipy Uroda Wizaż Wnętrza
  • Moda
    Bielizna Biżuteria Buty Ciuchy Dodatki Galerie redakcyjne Okrycia Spódnice Spodnie Styler Sukienki Ślub Torebki Inne
  • Fryzury
    Fryzury krótkie Fryzury średnie Fryzury długie Fryzury ślubne Fryzury loki, fale Fryzury wieczorowe Irokez damski Irokez męski Fryzury grzywki Fryzury EMO Dredy i warkoczyki Fryzury męskie Wzory na głowie Najnowsze fryzury
  • Wizaż
    Makijaż dzienny Wieczorowy Ślubny Artystyczny Tatuaże Modyfikacje ciała
  • Manicure
    Naturalne Combo Jedwab/Fiberglass Akryl Żel Kwadratowe Edge Szpice Skosy Migdałki French Zdobienia 3d Russian Style Malowane Farbkami Stempelki Airbrush Żelami
  • Wnętrza
    Mój pokój Moje biurko
  • Ślub
    Fryzury ślubne Makijaże ślubne Suknie ślubne Bukiety ślubne Akcesoria ślubne Stroje męskie
  • Dziecko
    Newsy Forum dla mam Tik Tak Nasze maluchy Ubranka Pokój dla dziecka
  • Przepisy
  • Społeczność
    Najnowsze komentarze Misz-masz Forum
Styl.fm   Forum   Ciężarówki i Mamuśki   Przygotowania do ciąży   Pierwsze objawy ciąży
Teraz jest 2012-05-17, 07:38
Szukaj  >
  • Moje Fora
    • Ustawienia forów
    • Czat
  • Posty i wątki
    • Nowe posty
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
  • Ustawienia forum
    • * Szukaj
    • Usuń ciasteczka
    • Ekipa

Pierwsze objawy ciąży

TAGI: ciąży | objawy | pierwsze

Autor
Tytuł   |  

Pierwsze objawy ciąży

Wiadomość
Gość

Ostrzeżeń  |  0
     Post Napisane  |  2004-11-16, 12:12 

Proponuję zebrać te informacje w jednym wątku. Z pewnością wiele objawów się powtórzy u kilku forumek, ale każda z nas jest inna i może na coś innego zwróciła uwagę.

Ze mną było tak. Tydzień po zapłodnieniu (teraz wiem, że to był tydzień) zwróciłam uwagę na dziwny ból brzucha, takie jakby migotanie lewego jajnika, delikatne pobolewanie w dole, zupełnie inaczej niż przed @. Ponieważ mierzyłam temperaturę zauważyłam, że każdego następnego dnia po owu idzie w górę. 9 dnia po owu nagle bardzo spadła w dół (to było zagnieżdżenie) i potem znowu w górę. Zaczęłam częściej biegać do toalety - 9 razy w ciągu dnia, jak dla mnie to naprawdę często. Okropny ból całych piersi - przed @ bolały tylko z boku. Zauważyłam też jakby szklisty śluz, co wyczytałam na innym forum również zalicza się do objawów ciążowych. Oprócz tego zrobiłam się głodna i śpiąca w godzinach, kiedy to zawsze tryskałam energią (ok. 15.00 i 21.00). W 2 tygodnie później zrobiłam test (dzień po spodziewanej @), który pokazał mi II grube krechy :D

aniaza

Posty  |  309
Od  |  2004-04-06, 17:18
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-11-16, 12:18 

JA pamietam, że już kilka dni po owulacji byłam wiecznie zmęczona. Po prostu marzyłam cały czas o łóżeczku. Kilka dni po owu pojawił sie również dziwny, ciągnący ból brzuszka, który ciągnął się chyba z tydzień. Nigdy wcześniej przed @ brzuch nie bolał mnie tak długo - co najwyżej było takie kłucie, ale trwało to ok.godzinki, może dwóch. No i piersi - strasznie mnie bolały całuchne i swędziały mnie sutki. A przed @ piersi nie dawały sygnałow. I tydzień przed @ na bieliźnie zobaczyłam kropeczkę krwi., To też była nowość, nigdy nie miałam plamień. Byłam wtedy na weselu u koleżanki i miałam dziwny apetyt - straszną ochotę na mięsko. No i na tym weselu nic mi się nie chciało (a byłam świadkową) jak nigdy, a zawsze uwielbiałam tańczyć. Jak mi sie jeszcze coś przypomni to dopisze...

Posty  |  309
Od  |  2004-04-06, 17:18
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-11-16, 12:20 

No i przede wszystkim - JA WIEDZIAŁAM. W glębi serca wiedziałam, że to jest TO. Papieroski mi nie smakowały w ogóle.... I pamiętam, że na tym weselu wyjadłam wszystkie marynowane pieczareczki..mm.. teraz też bym zjadła

Posty  |  118
Od  |  2003-10-15, 22:52
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-11-16, 12:30 

Ja miałam wyłącznie zawroty głowy. Nic mnie nie bolało ani ciągnęło. Dopiero pod koniec drugiego miesiąca piersi stały sie obrzmiałe i zrobiłam się zmęczona. Ale ja oprócz bólu bioder i puchnięcia stóp pod koniec ciąży to w ogóle nie miałam żadnych dolegliwości. Aaaaa, jeszcze cera mi sie pogorszyła w ciąży, a tak to luz blues.

Posty  |  32
Od  |  2004-04-25, 13:39
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-11-16, 13:40 

Ja miałam straszne zawroty głowy. Kiedyś w hipermarkecie mało nie upadłam (leżałabym jak długa gdyby nie mój mąż). Potem zaczęły się bóle podbrzusza, takie jak na @. A jak @ się nie zjawiła to troche się wystraszyłam ,że jak jej nie ma a tak boli to może z dzidzią coś nie tak. Zrobiłam test, były dwie grube krechy i pędem do gina. Dał mi Luteinę, zużyłam 3 opakowania i już jest dobrze. No i oczywiście bóle całych piersi.

Posty  |  207
Od  |  2004-05-31, 11:00
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-11-16, 13:51 

U mnie na samiuskim początku 2 dni plamienia (to musialo byc zagniezdzenie), ale zignorowalam to, bo nie spodziewalam sie ciazy. Potem z tydzien przed zrobieniem testu bole miesiaczkowe, co wydawalo mi sie dziwne, bo nigdy tak dlugo przed nie mialam, dwa dni przed zrobieniem testu zauwazylam dziwny głód rano: nie moglam wyjsc z domu bez zjedzenia sniadania, to mnie tez zastanowilo, hmmm, to byly piekne dni... (teraz tez sa, ale caly okres ciazy jest dla mnie taki magiczny...).

Posty  |  1734
Od  |  2003-10-16, 12:02
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-11-16, 15:45 

Ja dokładnie tydzień po zapłodnieniu pół dnia czułam się fatalnie, dzień później rozbolały mnie MAKABRYCZNIE piersi a kilka dni po terminie @ prawie zwróciłam pół kieliszka wina ...
Podejrzenia miałam już tydzień po owu - przez te piersi, pewności nabrałam w terminie @ a test zrobiłam tydzień po terminie @ :D oczywiście dwie grubaśne krechy - a ta druga grubsza ;)

Posty  |  166
Od  |  2003-09-23, 15:53
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-11-16, 19:20 

u mnie jak u wiekszosci ciagnacy bol brzucha , ktory budzil mnie w nocy, spowolnienie i niezmierzona ochota na sen. Do tego odrzucilo mnie od slodyczy, w glebi wiedzialam , co to oznacza, ale dla pewnosci wolalam poczekac do dnia spodziewanej miesiaczki. A co do piersi to zadnego bolu nie mialam.

Ostrzeżeń  |  0
     Post Napisane  |  2004-11-16, 20:46 

I jeszcze mi się przypomniało, że byłam wyjątkowo spokojna przed @, co do tej pory mi się nie zdarzało - bez noża nie podchodź ;)

Evek

Posty  |  226
Od  |  2004-04-25, 14:18
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-11-16, 21:26 

Ból piersi i senność przede wszystkim. Jestem wiecznie zmęczona. Ponadto zmieniłam nawyki żywieniowe (podświadomie). Kiedyś byłam mięsożercą. Owoce i nabiał były zbędnymi dodatkami w mojej diecie. Teraz zajadam się pomarańczami, wciągam jogurty, a mięsko może dla mnie nie istnieć. A o owocach morza (niegdyś ulubionych) nie mogę nawet pomyśleć, bo mnie mdli. Dziwne to wszystko. Aha-jeszcze cera nastolatki, nie pamiętam kiedy ostatnio miałam pryszcze :?

Posty  |  753
Od  |  2004-04-28, 13:15
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-11-16, 21:36 

A ja oprócz powyższych miałam podwyższoną temperature i zrobiło mi sie słabo na stepie - ale to juz był 7 tydzień

Posty  |  34
Od  |  2003-09-15, 18:21
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-11-16, 23:06 

mnie przede wszystkim strasznie bolały piersi. później miałam zawroty głowy i tak mi zostało. No i smak na kwaśne też mi został. Poza tym częściej biegam do toalety
zanim się upewniłam, że jestem w ciąży to chyba tyle
teraz zasypiam na stojąco, i od dzisiaj zaczyna mnie coś mdlić, ale na szczęście (oby tak zostało) wizyt w toalecie nie było.

Ostrzeżeń  |  0
     Post Napisane  |  2004-11-30, 19:59 

oops... czuje sie jak UFO.
absolutnie zadnych objawow ciazy, nie mialam mdlosci, ani ciagniecia w podbrzuszu, no normalnie nic - mimo, ze wiedzialam doskonale od samego poczatku, ze moglo sie udac:)
natomiast po 8 tygodniu wszystko zaczelo se wywracac do gory nogami - dostalam koszmarnej nadwrazliwosci piersi ( nawet stanik mi przeszkadzal, o pieszczotach mowy nie bylo!!), zaczelam robic sie senna w godzinach pracy (13!!), a co najgorsze to ogromny dol. klotnie z lubym z byle powodu, np. potrafilam miec do niego pretensje, bo spodobala mu sie jakas babka w TV i teksty " juz mnie nie kochasz!"," taaa, lec do niej skoro lepsza ode mnie!" itp.
na szczesie juz mi przeszlo,bo od gadania takich fanaberii to mozna w wariatkowie wyladowac:)
teraz tylko szybciej sie mecze i bebzonek swedzi:) a dzidzia kopnela jak bylismy na koncercie jazzowym - luby obstawia, ze sie dzidzi muza podobala, a ja mam wrazenie, ze to byl kop na znak protestu :)

Bluesilk

Posty  |  33
Od  |  2004-02-03, 11:37
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-12-02, 19:16 

natalia25 ma racje - ja tez teraz jestem przekonana że tego stanu nie da się pomylić z niczym innym :) ja też wiedziałam właściwie od samego początku - tzn. braliśmy taka sytuację pod uwagę i czekalismy :D
A co do objawów to u mnie pokazały się : niesamowita senność, zawsze byłam śpiochem ale wtedy to zasypiałam " na stojąco" a poranne wstawanie to była katorga, a do tego doszło jeszcze coś .... :D wyobraźcie sobie dziewczyny, że węch bardzo mi się wyczulił - normalnie jak pies gończy, wszystkie zapachy o wiele bardziej intensywne a przez to dokuczliwe - do dzis mi został wstręt do perfum oboje przestalismy pachnideł uzywać - az do odwołania :D

Posty  |  125
Od  |  2004-01-24, 22:28
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-12-02, 23:12 

U mnie okropny bol brzucha i pryszcze, do tego jestem senna i z byle powodu zaczynam plakac.

Posty  |  19
Od  |  2004-06-23, 11:27
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-12-15, 15:48 

O matko! Mi się ostatno ciągle kręci w głowie i bolą mnie piersi (bardzo)... :shock: :shock: :shock:
Może jednak.....
Trzymajcie kciuki!!!

Posty  |  19
Od  |  2004-06-23, 11:27
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-12-15, 15:54 

Aha, i z cerą coś mi się dzieje niedobrego-a zawsze miałam skórę jak pupcia niemowlaka !:shock: :lol:
Dziewczyny, myślicie że się mogło udać?! W pierwszym cyklu prób?! :?: :?: :?: :?: :?: :roll:
Ale by był numer! M. zwariowałby ze szczęścia (właściwie to już wariuje na tym punkcie, aż boję się pomyśleć co będzie potem....) :rolleyes:
O Boże, byłabym najszczęśliwsza na świecie!!! :lol:

Posty  |  264
Od  |  2003-08-11, 13:44
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-12-15, 18:58 

Bardzo bolały mnie piersi.To było pierwsze skojarzenie, ale na teście wyszła mi jedna krecha.Myśl o ciąży więc odrzuciłam.Piersi bolały mnie nadal i to mnie niepokoiło.Myślałam, że jakies świństwo się mnie przyczepiło.Okrsesu nie miałam, ale do tego byłam przyzwyczajona(podejrzenie pco), więc się tym zupełnie nie przejmowałam.Dopiero jak zaczęłam być senna, po raz kolejny zrobiła test.Tym razem wyszły dwie krechy :D Okazało się, że to już 8 tydzień :shock: :shock: Radość była tak wielka jak i zaskoczenie :lol:

Posty  |  182
Od  |  2004-07-14, 11:45
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-12-16, 08:41 

U mnie przede wszystkim stan podgorączkowy już od owulacji do 8 tygodnia, bolesność piersi i podbrzusza, no i senność. Dodatkowo włosy zaczęły mi wypadać garściami. Na szczęście nie miałam żadnych mdłości, czy wymiotów. Dopiero teraz (12 tydzień) codziennie rano coś mnie muli w żołądku :roll:

Podobnie jak wcześniej dziewczyny pisały byłam prawie pewna, że tym razem się udało i dlatego z testowaniem spokojnie wytrwałam do dnia spodziewanej miesiączki :D

Posty  |  269
Od  |  2004-01-28, 06:45
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2004-12-21, 10:49 

Krótko po owulacji bóle podbrzusza i to takie porządne, ale nie jak przed @, dalej: cały czas temperatura wyższa niz w poprzednich cyklach i nie chciała zacząć spadać przed @, hustawka nastrojów, nerwowość wielka. W dniu spodziewanej @ test potwierdził ciążę dwoma pięknymi kreskami, potem zrobiłąm jeszcze drugi test, zeby sie upewnić.

Posty  |  42
Od  |  2004-02-05, 18:56
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2005-01-05, 09:07 

U mnie to bardzo bolesne bóle podbrzusza i wieczne zmęczenie, a teraz gdy już wiem to od czasu do czasu nawiedzają mnie inne ciążowe dolegliwości

Posty  |  15
Od  |  2004-10-08, 16:47
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2005-01-05, 12:08 

W chwili poczęcia bylismy w podróży poslubnej w Egipcie.
Dostałam okropnej wysypki na twarzy- myslałam że to tamten klimat, ale teraz sądzę że to była ciąża- nigdy wcześniej tak nie miałam, nawet w tropikach.
Poza tym bóle podbrzusza, no i od 6 tyg okropne mdłości. Szczęśliwie przeszły w około 14 tygodniu :D

Posty  |  901
Od  |  2003-08-12, 12:20
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2005-01-13, 22:23 

Proces poczęcia

Posty  |  700
Od  |  2004-05-10, 15:31
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2005-01-27, 18:36 

:arrow: cały czas pełny pęcherz
:arrow: spac , spać i jeszcze raz spać
:arrow: kawy, kawy dajcie kawy
:arrow: kłucia takie lekusne w dole brzucha
:arrow: nadzwyczajne chimery - ja tego nie zauwazyłam tylko mój Mężulek :) ;)

Posty  |  1620
Od  |  2003-11-17, 09:40
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2005-01-29, 19:41 

No to u mnie tak:
- bóle brzucha, ale raczej takie jak przed @
- Początkowo swędzenie piersi (sutków) i to było juz kilka dni po zapłodnieniu, potem ból piersi strasna nadwrażliwość na dotyk
- poranna kawa zaczęła miec dla mnie zapach i smak nie do zniesienia
- zapach smażonego mięsa mi nie odpowiada
- dziwny metaliczny smak w ustach (pojawił się też już kilka dni po zapłodnieniu)
- no i na koniec coś co dało mi chyba najbardziej do myślenia. Nigdy wcześniej tego nie miałam, a wiedziałam, że moja mama ze mną w ciąży owszem: zgaga.

To chyba tyle. Poza tym to dzisiaj chce mi się płakać. Mogę się rozpłakać na zawołanie.