• Zaloguj się
Forum
  • Newsy
    Dziecko Fryzury Lifestyle Manicure Moda Ślub Tipy Uroda Wizaż Wnętrza
  • Moda
    Bielizna Biżuteria Buty Ciuchy Dodatki Galerie redakcyjne Okrycia Spódnice Spodnie Styler Sukienki Ślub Torebki Inne
  • Fryzury
    Fryzury krótkie Fryzury średnie Fryzury długie Fryzury ślubne Fryzury loki, fale Fryzury wieczorowe Irokez damski Irokez męski Fryzury grzywki Fryzury EMO Dredy i warkoczyki Fryzury męskie Wzory na głowie Najnowsze fryzury
  • Wizaż
    Makijaż dzienny Wieczorowy Ślubny Artystyczny Tatuaże Modyfikacje ciała
  • Manicure
    Naturalne Combo Jedwab/Fiberglass Akryl Żel Kwadratowe Edge Szpice Skosy Migdałki French Zdobienia 3d Russian Style Malowane Farbkami Stempelki Airbrush Żelami
  • Wnętrza
    Mój pokój Moje biurko
  • Ślub
    Fryzury ślubne Makijaże ślubne Suknie ślubne Bukiety ślubne Akcesoria ślubne Stroje męskie
  • Dziecko
    Newsy Forum dla mam Tik Tak Nasze maluchy Ubranka Pokój dla dziecka
  • Przepisy
  • Społeczność
    Najnowsze komentarze Misz-masz Forum
Styl.fm   Forum   Panny Młode   Papierkowa robota   Nauki przedmałżeńskie - gdzie i kiedy!
Teraz jest 2012-05-17, 07:33
Szukaj  >
  • Moje Fora
    • Ustawienia forów
    • Czat
  • Posty i wątki
    • Nowe posty
    • Tematy bez odpowiedzi
    • Aktywne tematy
  • Ustawienia forum
    • * Szukaj
    • Usuń ciasteczka
    • Ekipa

Nauki przedmałżeńskie - gdzie i kiedy!

TAGI: nauki | przedmałżeńskie

Posty: 135   ‹ Poprzednia strona  |  1, 2, 3, 4, 5, 6   |  Następna strona ›
Autor
Tytuł   |  

Nauki przedmałżeńskie - gdzie i kiedy!

Wiadomość
andzikr

Posty  |  10
Od  |  2006-04-26, 13:11
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2006-06-05, 11:12 

bez konkurencyjnie w Warszawie na Domaniewskiej w środy o 18.00 nauki są cykliczne więc zawsze można dołączyć prowadzi ks Marcus świetny. nie mogłam sie doczekać następnej nauki.....za to odradzam u Sw. Augustyna prowadzi tam starsza pani raczej z kosmosu i opowiada wierszyki -beznadzieja

Posty  |  310
Od  |  2006-07-26, 20:15
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2006-07-30, 09:22 

Andzikr - tak się składa, że to akurat moja parafia :) Jak to jest z tymi naukami - czy trzyba zaliczać tydzien po tygodniu ? (mam taką pracę w której prawie nic się nie da przewidzieć). Co do księży to ogólnie tam są spoko, czasem chadzam na msze i mówiąc szczerze mają mądre, ciekawe kazania.

Posty  |  466
Od  |  2006-05-25, 13:44
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2006-08-04, 10:40 

Nauki przedmałżeńskie dla par ze Śląska http://media.slask.pl/pliki/terminy.htm (pewnie link nie działa bo do tej sztuki jeszcze nie doszłam, ale wystarczy wpisać adres w linijkę) :oops: :roll: :D

Posty  |  466
Od  |  2006-05-25, 13:44
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2006-08-04, 10:43 

Uuuuuuuuuu działa yes, yes yes !!!!!!!!!!! :supz:

Posty  |  24
Od  |  2007-03-08, 09:34
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-03-20, 13:04 

Polecam nauki przedmałżeńskie prowadzone przez księży Pallotynów w Warszawie (park skaryszewski). Są to kursy jednodniowe (w soboty), więc dla zabieganych sprawa idealna. Co prawda jeszcze nie byliśmy na naukach, ale jesteśmy już zapisani. Jest się dość ciężko dostać, bo chyba zainteresowanie jest duże, a nauki nie odbywają się w każdą sobotę. Mi po wielu próbach w końcu udało się nas zapisać.
Kurs trwa od 9 do 18, jest obiad wliczony w cenę (aktualnie 75 zł/os.). Kurs zalicza jedną wizytę w poradni, pozostają dwie, na które można się umówić w swojej parafii bądź u doradcy na miejscu.
Obecnie do końca czerwca nie ma miejsc, ale trzeba zaglądać na stronę, bo co jakiś czas pojawiają się nowe terminy.
Podaję link: www.dybow.net/katechezy.htm

Posty  |  30
Od  |  2007-03-15, 01:27
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-03-20, 23:36 

Basiulek, dzieki za informacje. Ja wlasnie szukalam szybkiego kursu przedmalzenskiego:). Jutro zadzwonie sie zapisac;]. A Ty na kiedy sie zapisalas?

Ps: Witam wszystkich i pozdrawiam bo jestem na forum od niedawna :D .

Posty  |  106
Od  |  2006-07-31, 13:56
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-03-27, 22:36 

mam pytanie do dziewczyn z Krakowa - czy opłata za nauki przedmałżeńskie i poradnie jest wszędzie w Krakowie stała i taka sama? czy jednak zależy to od koscioła?

Posty  |  24
Od  |  2007-03-08, 09:34
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-03-29, 12:16 

Pkropla, my jestesmy zapisani na czerwiec, ale bylo bardzo ciezko... Polowalam na te nauki juz chyba od stycznia, ale mozna bylo dzwonic tylko w okreslonych godzinach wieczornych i jak w koncu pojawilo sie info, ze juz sa nowe terminy to albo zapominalam zadzwonic albo nikt nie odbieral, a jak sie w koncu dodzwonilam to sie okazlo, ze nie ma miejsc. Dopiero teraz niedawno znowu pojawilo sie info o wolnych terminach, udalo mi sie dodwonic i jakims cudem okazalo sie ze sa wolne miejsca, co prawda dopiero na czerwiec! Teraz widze, ze znowu nie ma wolnych terminow, wiec jak sie pojawia to pewnie dopiero na kolejne miesiace po czerwcu...

Posty  |  467
Od  |  2005-04-26, 10:57
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-05-04, 12:20 

Dla osób z okolic Żor:

Parafia pw. św. Stanisława BM w Żorach
Nauki przedślubne dla narzeczonych odbywają się w 3 sobotę miesiąca (poza lutym, lipcem i listopadem) i trwają od godz. 9:00 do godz. 13:30 w salce nr 1.

Dzień skupienia dla narzeczonych jest organizowany cztery razy w roku:
1 niedziela Adwentu;
1 niedziela Wielkiego Postu;
1 niedziela czerwca;
1 niedziela września.
Dzień skupienia odbywa się w dolnym kościele. Rozpoczyna się on konferencją o godz. 16:00, po niej jest okazja do spowiedzi i msza św.

Poradnia Życia Rodzinnego
poniedziałek od 17:00 narzeczeni
od 18:00 pozostali

środa od 19:00 wszyscy

W lipcu i sierpniu tylko w środy od 19:00
Pokój naprzeciw salki nr 10 (wejście od strony wieży)

Posty  |  23
Od  |  2007-05-03, 17:09
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-05-07, 13:30 

A czy ktoś się orientuje jak sytuacja wygląda w Łodzi?

Posty  |  30
Od  |  2007-03-15, 01:27
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-06-12, 09:58 

Czesc dziewczyny!
Znalazałam nauki weekendowe, które odbywają się co tydzień. Są w Lublinie i płaci się 75 zł od osoby. Niestety nie ma w tym noclegu i jedzenia, ale najwżniejsze jest to ze są wolne miejsca i można się zapisywać:). Szczerze to ten nauki uratowaly nam życie, bo chcemy wyjechac w polowie lipca a nauk jeszcze nawet nie zaczelismy. My się zapisalismy na 7-8 lipiec:). Jak któraś z was jeszzce się zapisze to dajcie znac;].
A tu jest adres strony, gdzie macie wiecej info i kontakt
http://www.zaremba.inter1.pl/kursy.html

Posty  |  8
Od  |  2007-09-27, 15:15
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-10-02, 11:59 

Hej dziewczyny!!!
właśnie jestem po jednodniowych kursach małżeńskich księży pallotynów z kutna, które odbyły sie w sobote! i chciałam polecić je wszystkim parom!!!było naprawde super, no i bezboleśnie, bo przyznam sie ze naczytałam sie wielu strasznych opiniii na necie nt. nauk, ale te były naprawde super!!! no i w jedna sobote zaliczylismy 10 katechez i jedna poradnie!!! :lol:

Posty  |  10
Od  |  2007-08-17, 11:05
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-02, 15:36 

aagunia napisał(a):
Hej dziewczyny!!!
właśnie jestem po jednodniowych kursach małżeńskich księży pallotynów z kutna, które odbyły sie w sobote! i chciałam polecić je wszystkim parom!!!było naprawde super, no i bezboleśnie, bo przyznam sie ze naczytałam sie wielu strasznych opiniii na necie nt. nauk, ale te były naprawde super!!! no i w jedna sobote zaliczylismy 10 katechez i jedna poradnie!!! :lol:

Ja również je polecam- szybko (1 dzień), bezboleśnie i z humorem :D
Dla zainteresowanych:

http://www.dybow.net/katechezy.htm

"Kurs jest płatny (75 zł od osoby). Zapewniamy obiad, kawę, herbatę i materiały." Pozdrawiam!

Posty  |  162
Od  |  2007-08-16, 19:38
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-03, 19:58 

Weekendowe nauki przedmałżeńskie w Trzebnicy (Dolny Śląsk) odbędą się 26-27.01. Dla zainteresowanych mogę podać kontakt do księdza na priv.

Posty  |  1
Od  |  2008-01-16, 23:13
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-16, 23:23 

Szukam we Wrocławiu nauk weekendowych, bądż jednodniowych.Są takowe organizowane?Znacie szczegóły?

Posty  |  278
Od  |  2006-10-30, 14:54
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-03-12, 17:16 

K@sic@ napisał(a):
aagunia napisał(a):
Hej dziewczyny!!!

Dla zainteresowanych:

"Kurs jest płatny (75 zł od osoby). Zapewniamy obiad, kawę, herbatę i materiały." Pozdrawiam!

na te kursy nie ma możliwości żeby się zapisać, dzisiaj o 17 był umieszczony formularz na stronie i w przeciągu 6 minut zabrakło miejsc
znacie jakieś inne kursy weekendowe w Warszawie?

Posty  |  206
Od  |  2008-02-06, 10:26
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-03-12, 17:20 

ojej,
a ja myślałam że to będzie takie proste...

Posty  |  2136
Od  |  2004-08-04, 20:16
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-03-12, 17:28 

No właśnie, na te najbardziej popularne i ciekawe nauki zapisanie się graniczy z cudem :|

Posty  |  843
Od  |  2007-02-16, 13:27
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-03-16, 18:04 

justy napisał(a):
K@sic@ napisał(a):
aagunia napisał(a):
Hej dziewczyny!!!

Dla zainteresowanych:

na te kursy nie ma możliwości żeby się zapisać, dzisiaj o 17 był umieszczony formularz na stronie i w przeciągu 6 minut zabrakło miejsc

Na kwietniowe nauki przedmałżeńskie miejsca zapełniły się w ciągu 4 minut :shock:.

Posty  |  2136
Od  |  2004-08-04, 20:16
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-03-16, 19:57 

OneGirlWho napisał(a):
justy napisał(a):
K@sic@ napisał(a):
aagunia napisał(a):
Hej dziewczyny!!!

Dla zainteresowanych:

Na kwietniowe nauki przedmałżeńskie miejsca zapełniły się w ciągu 4 minut :shock:.

jeszcze lepiej :Hangman:

Posty  |  843
Od  |  2007-02-16, 13:27
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-03-18, 18:00 

Udało się :lol: - dzisiaj dostaliśmy potwierdzenie, że zostaliśmy przyjęci na nauki przedmałżeńskie u Pallotynów :lol:.

Posty  |  1045
Od  |  2008-01-20, 20:26
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-03-24, 17:50 

Ej, słuchajcie, moja siostra mi powiedziala, ze jej kolezanka miała obowiazek zapłacic w poradni 100 zł za "zestaw do mierzenia temperatury" (czyli kalendarz i termometr -100 zł!!! co za zdzierstwo!!!). Na ile to powszechna praktyka, bo mi sie to bardzo ale to bardzo nie podoba (jakby kto w domu termometru i papieru nie miał=_=')? ;P

Posty  |  1479
Od  |  2005-08-29, 00:23
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-03-24, 20:58 

Yyy niezła przeginka!! :shock: Jakoś mi się to nie podoba.. :twisted:

Ja czekam na potwierdzenie nauk weekendowych u Jezuitów w maju :lol:
A później chyba trzeba będzie zrobić to słynne poradnictwo - które jak słyszałam - jest koszmarem..
Nie chce mi się wierzyć, że jest tak źle.. ale słysząc nowiny o płaceniu 100 pln za notesik i termometr aż się we mnie gotuje.. ;)

Tak czy siak jestem strasznie ciekawa ;)
Ps. czy to prawda, że podczas nauk weekendowych trzeba zostawać w ośrodku na noc? :lol:

Posty  |  1045
Od  |  2008-01-20, 20:26
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-03-25, 09:50 

Podobno jesli sie uczestniczy w Wieczorach dla Zakochanych, to poradnie sie od razu zalatwia, ale nie wszystkie koscioly to uznają...

W ogóle jak sobie poczytałam o tym, to tak sobie pomyslalam, ze jak juz kiedys bedziemy sie za to brac, to wlasnie w ten sposob bym chciala:)

Posty  |  12
Od  |  2008-04-03, 13:58
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-04-03, 14:05 

Witam, bardzo zdziwiły mnie Wasze wypowiedzi na temat płacenia za nauki i poradnię. My bierzemy ślub 26 kwietnia, i musiliśmy wszystko załatwić właściwie w dwa miesiące. Jeśli chodzi o poradnie to polecam tą przy kościele św. Józefa, ul. Sosnkowskiego 34 Warszawa. Pan poszedł nam bardzo na rękę i za jednym razem wypisał nam dwa spotkania. Podejście też ludzkie - żadnego kupowania testów i tym podobnych. Dodam że nauki robimy w czterech kościołach i nigdzie nie płaciliśmy

Posty: 135   ‹ Poprzednia strona  |  1, 2, 3, 4, 5, 6   |  Następna strona ›