Styl.fm |
Nie masz jeszcze konta? | Zarejestruj się ›
Nie masz jeszcze konta? | Zarejestruj się ›
  • Moda
  • Uroda
  • Wnętrza
  • Wydarzenia
  • Babskie sprawy
  • Galeria
  • Styler
  • Społeczność
Styl.fm Forum Babskie sprawy Miłość i seks
Teraz jest 2010-07-30, 04:59
Szukaj  >
  • Moje Fora
    • Ustawienia forów
    • Chat
  • Posty i wątki
    • Zobacz nowe posty
    • Bez odpowiedzi
    • Aktywne wątki
  • Ustawienia forum
    • * Szukaj
    • Usuń ciasteczka
    • Ekipa

Jak nie pigulki to co?

TAGI: pigulki

Posty  |  128   ‹ Poprzednia strona  |  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6   |  Następna strona ›
Autor
Tytuł   |  

Jak nie pigulki to co?

Wiadomość
Bombka80

Posty  |  469
Od  |  26 kwi 2005
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-01-12, 20:04 

A ja juz od 5 lat biore tabletki, z przerwami oczywiscie. Mialam juz rozne tabletki i zadnych skutkow ubocznych typu przytycie, wymioty, zmiany na skorze itd itp... Przez pewien czas uzywalismy gumek ale moj kotek marudzil ze to jak lizanie cukierka przez papierek, wiec wrocilam do tabletek.
No moze jedyny minus brania tabletek to taki ze teraz w ogole nie mam ochoty na seks... :(((
Niedlugo slub, mysle o odstawieniu tabletek i przerzuceniu sie na gumki, a po slubie to juz bez niczego...

Cos mi sie zdaje ze 5 lat brania tabletek prawie non stop to zly pomysl...

Posty  |  2588
Od  |  21 lis 2005
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-02-12, 11:46 

wyciągam trochę, bo mam zamiar odstawić pigułki. Jestem po nich jak balon ;/
Tylko cholera trochę obawiam się tych gumek.. Prosze o zbiorowę peany na czesc gumek i posty typu " ja używam i jest ok" dla dodania otuchy ;)

Ostrzeżeń  |  0
     Post Napisane  |  2007-02-12, 21:00 

Gonik, peanów nie będzie ale po prostu lepiej się czuję bez chemii (też miałam uczucie, że pęknę). Wiadomo, jakie wady mają prezerwatywy ale nic bardziej "nie ingerującego" w organizm nie wymyślono (poza szklanką zamiast8) ).
podpisano:
Apple, która brała 5 lat tabletki, a potem wymiękła i od roku cieszy się lepszym samopoczuciem psychicznym i fizycznym

Gość

Ostrzeżeń  |  0
     Post Napisane  |  2007-02-12, 21:01 

szklanką wody of kors

WhiteRabbit

Posty  |  3022
Od  |  6 gru 2004
Z |  :::::::
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-02-12, 21:17 

apple napisał(a):
Gonik, peanów nie będzie ale po prostu lepiej się czuję bez chemii (też miałam uczucie, że pęknę). Wiadomo, jakie wady mają prezerwatywy ale nic bardziej "nie ingerującego" w organizm nie wymyślono (poza szklanką zamiast 8) ).
podpisano:
Apple, która brała 5 lat tabletki, a potem wymiękła i od roku cieszy się lepszym samopoczuciem psychicznym i fizycznym

Ooo, to tak jak ja ;)
Tylko tabletki brałam 4 lata.
Nie podobała mi się ingerencja w organizm, nie czułam się z moim "faszerowanym" ciałem dobrze.
Teraz używamy prezerwatyw i tak mi jest dobrze 8)

Posty  |  2588
Od  |  21 lis 2005
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-02-13, 09:38 

No sprawa już przsądzona, bo dzis ostatnia pigułka.
Nie mogę doczekać sie lekkosci bez lofixu i stabilniejszego stanu emocjonalnego

Posty  |  660
Od  |  7 maja 2005
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-02-13, 11:20 

Od czerwca nie biore i tylko gumki stosujemy. Nie jest zle, komforty psychiczny troszke gorszy, ale czuje sie zdrowo!

Posty  |  158
Od  |  5 lis 2005
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-02-13, 17:37 

ja już pół roku tabletek nie biorę i mam lepsze samopoczucie i tak nie puchnę jak przez te kilka ładnych lat, póki co stosuję NPR (a przynajmniej usiłuje ) :?

Posty  |  1068
Od  |  2 paź 2005
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-02-24, 16:05 

Ja już dawno odstawiłam tabletki i nie żałuje. Lepiej się,czyje i mam większa ochote :D ...i wcale nie na czekolade tak jak to było podczas brania. Ciężko przestawić się na gumki, ale naprawde warto.

Posty  |  1726
Od  |  20 maja 2006
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-02-24, 18:14 

nigdy chemii nie brałam, od zawsze tylko gumeczki :oops: przynajmniej nie wiem co mogę tracić 8) sumienie podpowiada mi NPR, ale bałabym się strasznie i ciężko byłoby mi wytrzymać :| więc na razie jest jak jest i jest ok :)

Posty  |  883
Od  |  4 lut 2006
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-02-25, 15:58 

ja odstawiłam tabletki ponad 1,5 roku temu i czuję sie świetnie;-)

na poczatku mialam jakieś problemy ze skorą i regularnością okresów, ale teraz wszystko jest już w normie;)

po odstawieniu, jak poszłam do ginekologa, to pochwalil mnie za właściwa decyzję i strasznie najechał na nie ...szkoda, ze jak zaczynałam barc tabletki (bralam przez jakieś 4 lata), nic mi o tym nie wspomnial...

a teraz - gumka...jest lekki stresik, ale uważamy...

Posty  |  461
Od  |  23 lut 2007
IKF-kom.  |  2
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-03-23, 11:06 

niestety źle się czuję po pigułkach - dopadają mnie migrenowe bóle głowy.. :(

gumeczek nie lubię - okropne w dotyku i zero mam przyjemności z ich stosowania

dokończę opakowanie pigułek (Femoden) i daruję sobie antykoncepcję... niech się dzieje wola nieba!!! ;)

Posty  |  1773
Od  |  16 paź 2003
IKF-kom.  |  7
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-03-23, 12:24 

A taki był boom na pigułki ...

Ja brałam 3 lata przed ciążą. Potem po ciąży ok roku, ale libido miałam poniżej normy więc odstawiłam. Od ponad pół roku tylko gumki+globulki plemnikobójcze ... Póki co przy tym zostaniemy choć nie do końca nam to odpowiada, a po drugiej ciąży będę się zastanawiać. Bardzo kusi mnie aparacik o nazwie "persona" - elektroniczne NPR ;)

Posty  |  808
Od  |  8 lut 2005
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-03-23, 14:52 

A my uzywamy gumek razem z ... NPR-em tego nie mozna nazwac, ale kalendarzykiem na pewno ;) I tak od ok. 20. dnia cyklu nie stosujemy zabezpieczen. Tak juz od ponad roku, maz czasami narzeka ale czeka grzecznie na 'bezpieczny okres'. Jest OK. Do pigulek (bralam 3 lata a od 1,5 lecze tego skutki :twisted: ) nie wracam.

Posty  |  9
Od  |  25 cze 2007
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-06-25, 14:08 

pigulek ze wzgledow zdrowotnych nigdy nie zaczelam lykac.
Od zawsze wiec prezerwatywa, chociaz zdarzaly sie nieplanowane incydenty ;p
Teraz dochodzi do nich czesciej ale w sumie to dlatego ze ciaza moglaby nastapic i niebylaby problemem :D

Ostrzeżeń  |  0
     Post Napisane  |  2007-06-28, 20:13 

My "za szczeniaka" -gumeczki i globulki (tzn. raz jedno,raz drugie z przewagą na to pierwsze) 8) ,potem przyszedł czas na NPR i stosowaliy ją przez rok,następnie poczeliśmy pierwszą dzidzię i przez okres karmienia brałam Cerazette a po karmieniu przeszłam na NPR :D
Stosowaliśmy je kolejne 3lata i dzięki niej zaszłam w drugą ciążę (wiedziałam dokładnie kiedy jestem płodna i zaszłam w ciąże już po pierwszej próbie),następnie urodził się młody znowu przeszłam na Cerazete,który stosowałam przez 6miesięcy a obecnie jestem już na zastrzyku z Depo-Provery.Co będzie po karmieniu? chyba Npr :D

aganiok

Posty  |  17
Od  |  11 sie 2004
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-08-04, 21:19 

gonick napisał(a):
wyciągam trochę, bo mam zamiar odstawić pigułki. Jestem po nich jak balon ;/
Tylko cholera trochę obawiam się tych gumek.. Prosze o zbiorowę peany na czesc gumek i posty typu " ja używam i jest ok" dla dodania otuchy ;)

Goncik my od 1,5 roku jesteśmy na gumkach. Wcześniej brałam różne piguły i zasze było tak samo: okropny ból głowy, brak chęci na sex(po co antykoncepcja skoro nie ma koncepcji? :lol: :twisted: ) i najważniejsze:12 kailo więcej niż przed tabletkami (a wcale nie jadłam więcej, nie zmieniłam stylu życia). Plusem był większy rozmiar biustu, luksus bezbolesnych, krótkich miesiączek. Ja na gumki nie narzekam. Zamówiliśmy u producenta przeróżne rodzaje(owocowe, smakowe, prążkowane itp). Tylko PM jest niezadowolony, bo podobno mu przeszkadzaja (a mi to niby ciągły ból głowy nie przeszkadzał :twisted: :twisted: ). Ja jestem zadowolona. A jak "wpadniemy" to trudno, bo aktualnie decyzje o dziecku odkładam w nieskończoność.

Posty  |  2588
Od  |  21 lis 2005
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-08-05, 15:08 

Aganiok...sama sobie odpowiedziałam, że jak nie pigułki to nic - jedna wielka kiszka, jakość seksu spadła o milion procent.
Plan jest taki - jeszcze rok powcinam lofix, potem zdajemy się na przeznaczenie 8)

Posty  |  917
Od  |  19 cze 2005
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-08-11, 21:50 

Gonick, ja przez ostatnie dwa miesiące powróciłam (po kilkuletniej przerwie) do tabletek. Szczerze mówiąc było to wymuszone chęcią uniknięcia @ dokładnie w połowie wyjazdu wakacyjnego. Przy okazji cieszyliśmy się, że wreszcie odpoczniemy od gumek. Niestety nic z tego. Libido spadło baaaardzo baaaaaaaaaaaaaaaardzo. W ogóle straciłam ochotę. Przez dwa miesiące tragedia :(
Wykończyłam drugie opakowanie i z ulgą zamknęłam tabletkowy rozdział. Z radością powrócę do gumek. Minął tydzień od odstawienia a wszystko wraca do normy.
Poprzednio libido też spadło, ale nie od razu. Przez pierwszych kilka miesięcy było w porządku, dopiero później seks przestał mnie kompletnie interesować i mógłby dla mnie nie istnieć.

Wciąż sobie obiecuję, że połączę gumki z solidną obserwacją i porządnym NPR, żeby lepiej poznać swój organizm, ale jakoś dotąd się nie zmotywowałam. Teraz tabletkowy epizod pewnie i tak zaburzyłby obraz więc wstrzymam się jakieś 2-3 miesiące.

Posty  |  73
Od  |  25 lip 2007
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-08-15, 10:24 

ja przez rok brałam pigułki i to cztery rodzaje, musiałam zmieniać ze względu na skutki uboczne :? takie jak mdłości, ból piersi, ból głowy, wypadanie włosów itd. w tym miesiącu chciałam wrócic do tabl., tzn jeszcze raz sprobować, ale po 4 tabletkach nie wytrzymałam, i odstawiłam ( wiem tylko niepotrzebnie rozlegulowałam sobie cykl)
Uzywamy prezerwatyw i jak narazie jesteśmy zadowoleni. ( moj P, nie marudzi,że jest mu niewygodnie itd- oby tak zostało 8) )
od następnego cyklu chciałabym zacząć stosować metode objawowo-termiczną,tzn na razie obserwacje prze pare mies plus prezerwatywa.
Jeszcze przez ok 2 lata musze poczekać z ciążą ze względu na studia.
A po ciąży może zdecyduje się na Mirene.

Posty  |  1773
Od  |  16 paź 2003
IKF-kom.  |  7
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-08-15, 10:33 

Gonick, my od roku na gumkach + globulkach i jest ok. Ale szczerze mówiąc mamy dość gumek i z nieczerpliwością wyczekujemy grudnia/stycznia i starań o nową dzidzię. Co będzie potem - nie wiem :(

Posty  |  79
Od  |  18 lut 2008
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-05-28, 08:18 

Osobiście po kilku ładnych latach zażywania pigułek, postanowiłam je odstawić, postanowiliśmy z moim partnerem, że na razie będziemy szli na tzw. "żywioł". Ale pytanie moje jest odnośnie plastrów, polecacie, czy odradzacie ? ?

Posty  |  128
Od  |  4 sie 2007
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-06-25, 14:31 

ech no wlasnie znalazlam temat dla mnie - nie lubie wrzucania w siebie hormonow i boje sie pigulek, nie stosujemy nic, teraz nie musimy bo chcemy wiecej niz jedno dziecko;) no ale jak juz "wykonamy plan" hehe to co wtedy? gumki odpadaja:( nie lubimy pozatym ja mam uczulenie na lateks...

Posty  |  503
Od  |  6 cze 2007
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-06-25, 14:47 

ja korzystam z plastrów i polecam.
używałam piguł, bardzo długo, ale zaczęłam mieć problemy z ciśnieniem i układem pokarmowym. mogła to być wina właśnie pigułek.
przerzuciłam się na plastry i jest spokój. nie obciążają wątroby i chyba są łagodniejsze.
schodzenie plastrów z ciała czy ich gubienie :roll: to mit :) nigdy mi się nie zdarzyło.
nie mam też skutków ubocznych, aczkolwiek ja nigdy nie miałam problemów z tyciem po pigułach.

acha - jeszcze jedno. plastry genialnie wpływają na problemy z wilgotnością, które mogą wystąpić po pigułkach... :(

Posty  |  109
Od  |  21 paź 2007
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-08-08, 23:58 

a ja kiedy mam dni plodne a wlasciwie 24godz plodne tylko wtedy stosujemy gumki,a po za tym niebezpiecznym okresem jedziemy bez..na zywca jak sie mówi i jest super od 7 lat mnie to nie zawodzi ale ale,,mam reularny cykl i jestem w stanie sobie obliczyc plodne i nie podne dni wiec mam duzo szczescia ;)

Posty  |  128   ‹ Poprzednia strona  |  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6   |  Następna strona ›