Styl.fm |
Nie masz jeszcze konta? | Zarejestruj się ›
Nie masz jeszcze konta? | Zarejestruj się ›
  • Moda
  • Uroda
  • Wnętrza
  • Wydarzenia
  • Babskie sprawy
  • Galeria
  • Styler
  • Społeczność
Styl.fm Forum Panny Młode Garderoba Młodej Pary
Teraz jest 2010-07-30, 05:02
Szukaj  >
  • Moje Fora
    • Ustawienia forów
    • Chat
  • Posty i wątki
    • Zobacz nowe posty
    • Bez odpowiedzi
    • Aktywne wątki
  • Ustawienia forum
    • * Szukaj
    • Usuń ciasteczka
    • Ekipa

Byłam w "Atucie" - biust powiększony ;))))

TAGI: biust | byłam | powiększony | quotatuciequot

Posty  |  635   ‹ Poprzednia strona  |  1 ... 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... 26   |  Następna strona ›
Autor
Tytuł   |  

Byłam w "Atucie" - biust powiększony ;))))

Wiadomość
ampa

Posty  |  1906
Od  |  21 lip 2005
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-08-09, 11:38 

Aylin napisał(a):
ampa napisał(a):
Aylin napisał(a):
Sklepik nierzucający sie w oczy - na pierwszy rzut okaz niepozorny - ale wybór staników niesamowity - i ceny niepowalające na kolana - od 35 zł wzwyż.

W którym miejscu?

Na św Mikołaja w Rzeszowie - dokładnie jak stoisz twarzą do supersamu społemowskiego pod stacją to po prawej stronie jest ulica św mikołaja. Sklepik znajduje sie koło punktu przyjmującego zakłady bukmacherskie oraz sklepiku z butami.

Dzięki, kiedys sobie podjadę.

Posty  |  1906
Od  |  21 lip 2005
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-08-09, 14:46 

Obrazek
więcej

Posty  |  13
Od  |  9 sie 2007
IKF-kom.  |  1
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2007-08-09, 23:34 

Najlepsze - bo nasze rodzime - "before" i "after" są tu:
http://stanikomania.blox.pl/html/131072 ... tml?361780

Posty  |  2830
Od  |  3 gru 2004
IKF-kom.  |  112
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-10, 15:42 

Dzisiaj byłam w Atucie. Chciałam dobrać sobie biustonosz do coraz większego biustu.
Byłam w szoku. Pani Hani nie ma, są za to dwie Młode kobiety, jedna mierzy i dobiera, druga stoi za kasą. Pełna kultura i szacunek :lol:
Żadnych kolejek, krzyków, obrażania, wprost przeciwnie, po wybraniu stanika, chciałam kupić drugi taki sam, tylko w innym kolorze, ale pani powiedziała, że nie sprzeda, bo jest za drogi :shock: I szukała mi innych, trochę tańszych.

Także dla wszystkim, które bały się pani Hani, polecam jeszcze raz, jest bezpiecznie i kulturalnie, a dobierają nadal w sposób rewelacyjny!

Posty  |  2645
Od  |  10 sie 2004
IKF-kom.  |  5
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-10, 22:18 

m. napisał(a):
Dzisiaj byłam w Atucie. Chciałam dobrać sobie biustonosz do coraz większego biustu.
Byłam w szoku. Pani Hani nie ma, są za to dwie Młode kobiety, jedna mierzy i dobiera, druga stoi za kasą. Pełna kultura i szacunek :lol:
Żadnych kolejek, krzyków, obrażania, wprost przeciwnie, po wybraniu stanika, chciałam kupić drugi taki sam, tylko w innym kolorze, ale pani powiedziała, że nie sprzeda, bo jest za drogi :shock: I szukała mi innych, trochę tańszych.

Także dla wszystkim, które bały się pani Hani, polecam jeszcze raz, jest bezpiecznie i kulturalnie, a dobierają nadal w sposób rewelacyjny!

Bo ja słyszałam, że one się wyprowadziły gdzieś w okolice Nowego Światu...

Posty  |  13
Od  |  9 sie 2007
IKF-kom.  |  1
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-11, 00:24 

Nie mogą dobierać w sposób rewelacyjny, bo ich rozmiarówka kończy się na obwodach 70. Jak ktoś potrzebuje mniejszych to musi zapłacić słoną kasę za zmniejszanie (co deformuje stanik i jest on gorszy od tego od razu uszytego w dobrym rozmiarze). A przecież są firmy oferujące obwody od 60 i miski do L (brytyjskie, w przeliczeniu na Triumpha byłaby to miska S/T). Nie są to babcine przerabiane biustonosze, ale kolorowe i koronkowe cudeńka. A wszelkich porad udzielą dziewczyny na Lobby Biuściastych:
www.biusciaste.prv.pl

Posty  |  1722
Od  |  28 sie 2003
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-11, 07:07 

Fotki na tym forum i opisy są faktycznie bardzo fajne, ale nie powiedziałabym, że dyskredytują dobieranie biustonoszy przez osoby trzecie ;) Przeglądając te zdjęcia można się tylko przekonać, że świetnie jest mieć dobry stanik i że każdy biust jest inny. Np. co z tego, że są podane moje wymiary centymetrowe, skoro jest np. informacja o ubraniach, które ta osoba ma na sobie i zdecydowanie ja bym w nich wyglądała koszmarnie (np. boczne szwy miałabym napięte do granic możliwości, a na biuście robiłoby się stado dużych fałdek, wskazujących, że to bluzka młodszej siostry). Powód? Może ona ma okrągły tułów, a ja szeroką, ale "płytką" klatkę piersiową? Wskazówki są naprawdę fajne i masz rację z tymi małymi obwodami, ale Twoje posty, w moim odczuciu, bardziej namawiają do praktycznego olania sprawy niż zatroszczenia się o swój wygląd. A chyba nie po to dajesz te linki? ;)

Posty  |  87
Od  |  26 paź 2007
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-17, 13:11 

Ja byłam u Pani Hani w tym nowym mjsc. przy Nowym Świecie. Byłam tam pierwszy raz i powiem szczerze, że po przeczytaniu komentarzy troszkę sie obawiałam, że zaraz dostane po glowie, ze bedzie na mnie krzyczec itd. A tu miła niespodzianka Panie miłe, normalnie można sobie z nimi porozmawiać. Oczywiscie Pani Hania pow. ze wszystkie staniki musze wyrzucić bo nosiłam B a mam D ;-) Zwęziły, skróciły, ramiączka sie troszke wrzynają ale poczekamy zobaczymy ;-) a biust leży idealnie :D

Posty  |  35
Od  |  5 sty 2008
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-17, 14:08 

czy możecie mi podać dokładny adres sklepu?

Posty  |  346
Od  |  28 cze 2007
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-17, 15:02 

no włąśnie
gdzie jest Pani Hania!! (bo a. opadło mi, b. nikt nie może mi dobrać dobrego rozmiaru, c. wnerwia mnie to)

Posty  |  2830
Od  |  3 gru 2004
IKF-kom.  |  112
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-17, 15:05 

No właśnie wygooglowałam, że przeniosła się na Smolną, chyba 13. Sklep nazywa się 'Hania' albo 'U Hani'. Jeszcze nie byłam w nowej siedzibie, ale wybieram się w najbliższym czasie.

Posty  |  519
Od  |  4 paź 2007
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-17, 15:40 

ale Hania to ta "stara" pani z Atuta? :lol:
na Smolna to by mi duzo bardziej pasowało, niż na Pragę ... :roll:

Posty  |  346
Od  |  28 cze 2007
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-17, 16:02 

wygooglałam, że pani na smolnej to pani Hania z Grochowskiej

ide tam :D

Posty  |  2645
Od  |  10 sie 2004
IKF-kom.  |  5
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-17, 16:10 

cortunia napisał(a):
wygooglałam, że pani na smolnej to pani Hania z Grochowskiej

ide tam :D

To jak wrócisz weź wizytówkę z adresem i telefonami i godzinami otwarcia pliz.

Posty  |  346
Od  |  28 cze 2007
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-17, 16:29 

dobrze

myślę, ze jutro mi się ta sztuka uda - jak wrócę powiększona to się pochwale

Posty  |  2645
Od  |  10 sie 2004
IKF-kom.  |  5
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-17, 16:30 

cortunia napisał(a):
dobrze

myślę, ze jutro mi się ta sztuka uda - jak wrócę powiększona to się pochwale

Koooniecznie!

Posty  |  87
Od  |  26 paź 2007
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-17, 17:12 

Sklep HANNA Smolna 13. A co do godz. otwarcia to nie wiem ;-)

Posty  |  35
Od  |  5 sty 2008
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-17, 19:14 

super, dzięki bardzo :) jak tylko uporam się z oganizcją wesele i znajdę w końcu trochę czasu dla siebie to pojdę tam na 100%

P.S.

Już się nie mogę doczekać

Posty  |  13
Od  |  9 sie 2007
IKF-kom.  |  1
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-30, 01:23 

Zmora napisał(a):
Fotki na tym forum i opisy są faktycznie bardzo fajne, ale nie powiedziałabym, że dyskredytują dobieranie biustonoszy przez osoby trzecie ;) Przeglądając te zdjęcia można się tylko przekonać, że świetnie jest mieć dobry stanik i że każdy biust jest inny. Np. co z tego, że są podane moje wymiary centymetrowe, skoro jest np. informacja o ubraniach, które ta osoba ma na sobie i zdecydowanie ja bym w nich wyglądała koszmarnie (np. boczne szwy miałabym napięte do granic możliwości, a na biuście robiłoby się stado dużych fałdek, wskazujących, że to bluzka młodszej siostry). Powód? Może ona ma okrągły tułów, a ja szeroką, ale "płytką" klatkę piersiową? Wskazówki są naprawdę fajne i masz rację z tymi małymi obwodami, ale Twoje posty, w moim odczuciu, bardziej namawiają do praktycznego olania sprawy niż zatroszczenia się o swój wygląd. A chyba nie po to dajesz te linki? ;)

Nie dyskredytują dobierania staników przez osoby trzecie. Krytykują "dobieranie" biustonoszy przez p. Hanię. Krytykują, bo żeruje ona na nieświadomości klientek i zamiast sprowadzać staniki całym zakresie rozmiarów (obwodach od 60 i miskach do L), w pięknej palecie kolorów i wzorów (wystarczy przejrzeć bazową kolekcję Freya czy Fantasie), proponuje ona nie dość że wyjściowo droższe i brzydsze staniki, to jeszcze zdziera pieniądze za "dopasowanie", absolutnie zbędne w przypadku posiadania odpowiedniej oferty.

Na Lobby Biusciastych wręcz poleca się kompetentne osoby trzecie w kompetentych sklepach, jak w warszawskim czy poznańskim Avocado albo w krakowskim Intimo. Pani Hania w ich obliczu to obecnie zwykłe szalbierstwo i naciąganie.

Co do Stanikomanii: zdjęć bez ubrań nie można dać z wiadomych powodów (to nie ma być pokacycki przyciągający śliniących się napalonych łebków). A o tym, ile dana dziewczyna ma biustu w biuście mówi porównanie podanych wymiarów z tabelką, np. na stronie Bellissimy - wtedy dobrze widać, ile z wymiaru w biuście to piersi, a ile to sadełko na plecach.

Zaś w kwestii ubrań: te dziewczyny starają się świadomie dobierać nie tylko staniki, ale i bluzki, co widać bo im się nic nie napina i nie ygląda jak z młodszej siostry. A informacje o probiuściastych ubraniach są zebrane w odpowiednim wątku na Lobby (a wybitnie ukierunkowane ma Bravissimo).

Reasumując: zapomnijcie o przepłacaniu za babcine staniki u pani Hani, zajrzyjcie na Lobby Biuściastych i za cenę byle Triumpha kupujcie kolorowe cudeńka w obwodach od 60 i miskach do L :D

Posty  |  257
Od  |  13 lip 2004
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-30, 16:24 

Likka popieram w całej rozciągłości, bo mam wrażenie, że p.Hania dobiera biustonosz tak,że często ramiączka się wżynają, a to nie one trzymają biust, tylko pas pod biustem jest głównym podtrzymywaczem. Na Lobby_Biuściaste można za darmo i właściwie poznać swój nowy rozmiar i to czasem bardzo zaskakujący, a polecane sklepy z bielizną są naprawdę pełne pięknych, kolorowych i seksownych biustonoszy.

Posty  |  1053
Od  |  20 sty 2008
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-30, 18:41 

zainspirowana tematem, przetestowałam sie wzgledem tego artykułu:

http://b75.blox.pl/2008/01/Rozmiarologi ... y-sie.html

i sie usmialam :D
bo wyszlo mi, ze powinnam nosic stanik 60E (widziała kiedys ktoras cos takiego w polskim sklepie? bo ja nigdy), podczas, gdy na codzien nosze 70-75B ;P

a zawsze miałam kompleksy, ze jestem "Panna Tereska płaska jak deska"
a tu patrzcie xDDDDDDDDDDDD

Ostrzeżeń  |  0
     Post Napisane  |  2008-01-30, 18:41 

zieleniack napisał(a):
bo wyszlo mi, ze powinnam nosic stanik 60E (widziała kiedys ktoras cos takiego w polskim sklepie? bo ja nigdy), podczas, gdy na codzien nosze 70-75B ;P

W polskim - nie. W brytyjskim, holenderskim - tak.

75B... magiczny rozmiar :) Wszystkie Polki taki mają.

Gość

Ostrzeżeń  |  0
     Post Napisane  |  2008-01-30, 19:10 

Też się zmierzyłam, bez większego zaskoczenie- wyszło 70B, a noszę 75A.
Ale nadal przekonana nie jestem, test z pajacykiem nie wyszedł tak jak było zapowiedziane w artykule- stanik nadal miałam na swoim miejscu.

(G) chiara

Posty  |  702
Od  |  26 maja 2005
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-30, 19:43 

zieleniack napisał(a):
60E (widziała kiedys ktoras cos takiego w polskim sklepie?)

Widziała, prącie bardzo http://www.avocado.com.pl/oferta2.php?n ... wyszukane&

Posty  |  1053
Od  |  20 sty 2008
Ostrzeżeń  |  0

Przejdź do góry
     Post Napisane  |  2008-01-30, 19:49 

katarinasl napisał(a):
Też się zmierzyłam, bez większego zaskoczenie- wyszło 70B, a noszę 75A.
Ale nadal przekonana nie jestem, test z pajacykiem nie wyszedł tak jak było zapowiedziane w artykule- stanik nadal miałam na swoim miejscu.

mnie to przekonało srednio. Srednio, poniewaz staniki rozciagaja sie przede wszystkim z czasem noszenia, nie tylko dlatego, ze material jest elastyczny. No i jak kupuje sobie 75B, to w sklepie on jest dookoła OK (tzn troche niezupełnie, bo klips przeciwko kradziezy zabiera kilka centymetrów, zawsze sie na to nabieram:///). A w trakcie noszenia (zapinam na najwezszy obwód, zarówno moje 70-tki jak i 75tki) i prania to sie rozwleka. Tzn, ze gdybym kupila se taki 60E, to on by byl dobry dopiero, gdyby sie troche rozciagnal w noszeniu. A ze sie rozciagaja, to niestety fakt, np. mam taki jeden z h&mu, który mi przez rozciagniecie sie zjechał kiedys nizej, niz trzeba i mi cycek z wyleciał :oops: 75B oczywiscie;P
moze zaeksperymentuje kiedys i chociaz 70C sprawdze, chociaz nie wiem, czy znajde takie cudo, skoro nawet 70B trudno znalezc;P

Posty  |  635   ‹ Poprzednia strona  |  1 ... 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 ... 26   |  Następna strona ›